top of page
דיני משפחה

דיני משפחה

דיני המשפחה בישראל מסדירים את הקשרים המשפטיים בין בני משפחה. חוקים אלו חלים על נושאים כמו נישואין, גירושין, מזונות, אפוטרופסות, ירושה ועוד. מערכת חוקי המשפחה כוללת חקיקה סטטוטורית, פסיקה של בתי המשפט וכללי הלכה מסורתיים.


הנורמות המשפטיות בתחום זה מושפעות ממורשת דתית ותרבותית ומשלבות בין עקרונות מוסריים וערכים חברתיים לצד היבטים משפטיים טכניים. הכללים נוגעים למעמדם המשפטי של בני הזוג, הורים וילדים, קרובי משפחה ואפוטרופסים. הם קובעים את הזכויות והחובות ההדדיות ומסדירים את הטיפול בסכסוכים משפחתיים.


בישראל קיימת מערכת משפטית דו-מגזרית, המשלבת את המשפט האזרחי עם המשפט הדתי. בתי הדין הרבניים, הנוצריים והדרוזיים מטפלים בענייני משפחה של אזרחים השייכים לדתות אלו בהתאם לדינים הדתיים. במקביל, בתי המשפט האזרחיים דנים בעניינים משפטיים שאינם בסמכות בתי הדין הדתיים.

עו"ד אבישר יצחק
עו"ד אבישר יצחק 2

עו"ד יצחק אבישר מתמחה בתחום דיני המשפחה. בעל ניסיון של 15 שנים בתחום, הוא חרת על דגלו את השילוב בין מקצועיות למתן שירות אישי ואנושי. עבור כל לקוח, עו"ד אבישר רואה לנגד עיניו את המטרה העיקרית - מימוש מלא של הזכויות המשפטיות של אותו לקוח בתיק הספציפי שלו.


במשרדו של עו"ד אבישר, לא קיימים תיקים זהים - כל תיק הוא ייחודי, וכך גם הטיפול בו. הגישה היא אינדיבידואלית, המותאמת באופן מלא לצרכיו הייחודיים של כל לקוח. מדובר בשירות מקצועי ללא פשרות, המשלב יסודיות, אמפתיה רבה, דבקות עיקשת במטרה ולצד כל אלה - יחס אישי וליווי צמוד מתחילת ההליך ועד סיומו המוצלח.

עו"ד אבישר, בעל 5 תארים אקדמאים ומרצה בנושא דיני המשפחה, מכיר את התחום על בוריו. המשרד מטפל בגירושין, תביעות כתובה והתרת נישואין, בהסכמי גירושין וממון, בנושאי ידועים בציבור, בהסדרי ראייה, משמורת ילדים והורות משותפת, במזונות ילדים ואישה, ובחלוקת רכוש ותביעות כספיות-רכושיות.

פסיקותיו התקדימיות של עו"ד אבישר זכו לסיקור בתקשורת הארצית, והוא גם פרסם מאמרים חלוצים שהפכו לאבני דרך בתחום דיני המשפחה.

 

אז בין אם אתם זקוקים לייצוג בהליך גירושין, בהכנת הסכמי גירושין ומשפחה, בנושאי משמורת ילדים, מזונות או חלוקת רכוש, עו"ד יצחק אבישר וצוות משרדו יעניקו לכם טיפול צמוד, אישי ומקצועי לאורך כל הדרך, מתוך הבנה עמוקה של המשמעות הרגשית והמשפטית של כל תיק. אל תהססו להיפגש עמו לייעוץ ראשוני אישי.

משמורת משותפת - המונח "משמורת משותפת" מתייחס למצב שבו שני ההורים שותפים בקבלת ההחלטות הנוגעות לילדיהם, לאחר גירושין או פרידה. זוהי אפשרות המקובלת בימינו, כחלופה למשמורת יחידה אצל אחד ההורים. במסגרת המשמורת המשותפת נקבעים הסדרי שהות של הילדים בבתי שני ההורים, וכן מנגנונים לקבלת החלטות בנושאים חשובים כגון חינוך, בריאות ועוד. מטרת ההסדר היא לשמר את קשר הילדים עם שני הוריהם לאחר הפרידה. 

 

מזונות - מזונות הם תשלום כספי שחייב בית המשפט או ביה"ד הרבני לשלם לבן/בת זוג לשעבר ולילדים המשותפים, לאחר גירושין/פרידה. המזונות נועדו לאפשר את קיומם הבסיסי של הזכאים. גובה המזונות נקבע לפי מספר שיקולים - יכולת המשלם, צרכי המקבלים, גילאי הילדים ועוד. התשלום חל עד שהילדים מגיעים לגיל מסוים או עד ששני הצדדים מגיעים להסכם אחר. 

 

גירושין - גירושין הם הליך משפטי לפקיעת קשר הנישואין. כחלק מההליך נדרשים הצדדים לסדיר מגוון סוגיות ענייניות וכלכליות כגון - חלוקת רכוש, משמורת ילדים, מזונות, מעמד אישי ועוד. ההליך יכול להתבצע באופן הדדי בהסכמה, או חד-צדדי כנגד רצון הצד השני. הגירושין מוכרזים על ידי בית משפט לענייני משפחה או על ידי בית דין רבני.

 

בית דין רבני - מוסד שיפוטי לדון בסכסוכי משפחה של יהודים בישראל. הרבנים שופטים על פי ההלכה היהודית בסוגיות כגון נישואין, גירושין, גיור, מזונות ועוד. ההליכים בביה"ד מבוססים על עדויות וראיות המוצגות, אך לצד זאת מתבססים גם על כללי ההלכה. פסקי הדין של ביה"ד רבני מחייבים גם מבחינה אזרחית על פי חוק.

 

יחידת סיוע - יחידות ממשלתיות וגופים שונים מפעילים יחידות סיוע לנפגעות/י אלימות במשפחה. יחידות אלו מעניקות סיוע משפטי וטיפולי לנפגעים, ניתוק מסכנות העבריינות, שיקום רגשי וכלכלי, התוויית תכניות טיפול ועוד. הן גם מלוות את הנפגעים בהליכים המשפטיים הדרושים. היחידות פועלות בשיתוף משרדי הממשלה והרשויות המקומיות

 

פירוק שיתוף - הליך משפטי של חלוקת נכסים משותפים של בני זוג לאחר גירושין או פרידה. פירוק השיתוף מיועד לחלק את המקרקעין והזכויות ברכוש שנצבר על ידי הצדדים במהלך החיים המשותפים. כלול בכך רכוש כגון דירות, מקרקעין, כספים בחשבונות בנק, רכבים ועסקים משותפים. ההליך יכול להתבצע בהסכמה או להידון בבית המשפט. 

 

יחסי ממון - מונח המתייחס לחוקים ולכללים החלים על סוגיות כלכליות של בני זוג נשואים, בזמן הנישואין ולאחריהם. נושאי יחסי הממון כוללים את דרכי רכישת הרכוש השונות והבעלות עליו, חלוקת ההכנסות וההוצאות השוטפות וחלוקת הרכוש במקרה של גירושין או פטירה. ישנן מספר תפיסות בסיסיות ליחסי ממון, החל משיתוף גמור ועד לפירוד רכושי מלא.

  • Whatsapp
bottom of page